Przedstawiamy Państwu – miód wielokwiatowy kremowany z belgijską białą czekoladą
Kremowanie to naturalny proces polegający na zmianie konsystencji miodu na puszystą, lekką i kremową. Podczas kremowania miód zachowuje w pełni swoje właściwości, a zmienia się jedynie jego postać.
Idealny do tostów, kanapek naleśników, lodów, deserów, napojów i sam jako przekąska dla każdego łasucha.
Właściwości miodu wielokwiatowego:
W miodzie wielokwiatowym znajdziemy wiele witamin (A, PP, C, B12, B6 i B2) i minerałów (żelazo, magnez, fosfor, potas, molibden, wapń).
Polecany w chorobach alergicznych dróg oddechowych,
Zawarte z miodzie wielokwiatowym cukry proste (glukoza i fruktoza), dzięki łatwej przyswajalności przez organizm, stanowią cenne źródło energii dla mięśnia sercowego w chorobach serca i naczyń,
Stanowi także cenny produkt odżywczy i odnawiający w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego organizmu
Spożywany regularnie wzmacnia odporność.
Dodatek belgijskiej białej czekolady:
Czekolada biała zawiera wapń i dostarcza też solidnej dawki witamin rozpuszczalnych w tłuszczach: A, D, E i K.
Skład :
Miód wielokwiatowy : 90%
Belgijska biała czekolada: 10%
Waga netto: 400 g
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.